zaterdag 15 augustus 2015

Interieur - Nieuwe keuken

Een aantal weken geleden zaten we in of te gaan verhuizen, of te gaan verbouwen.
We hebben ons huis 4 jaar geleden gekocht, en hebben het toen even snel wit geverfd en de kleuren die we wilden en zijn er toen ingetrokken.
Alles zag er ook nog prima uit, een mooie witte keuken met zwart granieten blad, een goede laminaatvloer, dus hup onze meubels erin en klaar.

Nu hadden wij als eis dat als we gaan verhuizen dat we dat dan vooral deden om een grotere tuin, en een mooie grote schuur.
Met 2 fietsen, een vriezer en een motor van Arend staat ons schuurtje nu toch aardig vol.
En dat dan voor een leuke en betaalbare prijs. Alleen kwamen we erachter dat we dat niet echt konden vinden, ik wilde dan ook best vrij uitzicht en niet dat de achterburen in je tuin kijken, en dat maakte het nog lastiger.
Waardoor we dus maar besloten om ons huis nu flink aan te pakken.
We wilden zoizo een nieuwe keuken erin, dus gingen we langs verschillende keukenzaken.
Uiteindelijk zijn we langs 3 keukenzaken geweest, en bij de laatste geslaagd.
Dat was bij Ekelhoff in Duitsland.
Een mooie zaak met genoeg keus in de keukens die wij wilden. We wilden graag een strakke keuken en zonder bovenkastjes met grijs blad wat tegen een stootje kon, en waar je hete pannen op kan zetten, en dat hebben we daar gevonden.
We kregen goed advies en daar was ook over nagedacht.
Zo wilden wij een  combi stoomoven en besloten die onder de kookplaat te doen, waarop de man ons vroeg waarom. Daar hadden we eigenlijk geen argument voor behalve dat je dat overal zag, en dat we dat bij de andere 2 keukenzaken ook zo hadden laten tekenen.
Hij gaf aan dat dat juist gevaarlijk was, want je bukt om de oven open te doen en dan komt er een wolk stoom in je gezicht wat juist heel gevaarlijk kan zijn, en dan heb ik het nog niet over het feit dat Luke misschien de oven open doet.
En tja dat waren dingen waar wij nog niet over nagedacht hadden. En nog veel meer praktische tips!
Maar goed om even op de keuken zelf terug te komen, dit was ons inspiratieplaatje.
Een mooie strakke basis met leuke accessoires en kleurtjes aangekleed.En hier nog meer gave plaatjes van keukens die mij en wellicht jullie ook aanspreken!
Xx LiesGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen