maandag 31 augustus 2015

Plog 27 augustus

We beginnen de week weer gezellig met een plog dag.
Vorige week donderdag heb ik geplogd, een rustig en regenachtig dagje waar we niet heel veel bijzonders hebben gedaan maar er toch even uit zijn geweest.

Luke slaapt sinds een paar dagen heerlijk uit tot 8 uur morgens.
Echt zooo lekker! Ik kom gewoon helemaal bij, best jammer dat ik toevallig donderdag al om 6 uur wakker was na een nacht waarin ik heel slecht heb geslapen, maar gister en de dagen ervoor heb ik heerlijk uitgeslapen of was ik wakker voordat Luke wakker werd en kon ik even rustig wakker worden, in plaats van gelijk zo'n draakje die op je bed springt en op je klimt ;)

'S morgens heb ik snel een wasje opgehangen.En boodschappen gedaan.
Daarna zijn we naar wat woonwinkels gegaan. Nu we beneden gaan verbouwen kijken we gelijk ook voor andere meubels. Gewoon even speuren en zien we iets wat we allebei heel gaaf vinden, dan kopen we dat misschien wel.
Je moet soms gewoon geluk hebben.
De helft van onze meubels staat op marktplaats, en als daar iets van verkocht worden moeten we wel wat vervangends kopen, maar dat kunnen we ook tijdelijk oplossen.
Stel dat we de salontafel verkopen dan kijk ik bij de kringloop gewoon even voor wat oude krukjes, op die manier willen we het dan voor tijdelijk even oplossen.
Maar in Veenendaal heb je Dok2 zitten, een leuke winkel met shop in shop's, dus daar ben ik even langs geweest en heb daar echt leuke dingen gezien.
Zoals deze tafeltjes op de foto. Ik vind het leuk dat ze rond zijn, een mooie vorm en dan ook nog eens een leuk onderstel hebben. Arend werd nog niet heel enthousiast over het model, dus binnenkort moet hij ze maar eens in het echt bekijken en dan hoop ik dat hij er alsnog enthousiast van word ;)Toen we weer thuis waren was het bijna etenstijd.
Ik vind het altijd heerlijk om wat te bakken als ik tijd heb dus ging op zoek naar een lekker recept voor het middageten.
Dat werden appel pannekoekjes. Je maakt deeg van verschillende ingrediĆ«nten en doet er geraspte appel en kaneel doorheen, erg lekker! Het recept vind je hier, heerlijk zonder pakjes, en zonder suiker.
Het was wel even afwachten wat Luke ervan vind want hij is niet echt dol op pannenkoeken, een halve gaat er dan nog met veel geluk in maar nooit een hele, wij hebben dus al een hele tijd geen pannenkoeken op terwijl we dat voorheen nog wel eens aten.
Maar deze vielen erg in de smaak en ik vond ze ook heerlijk! Lekker luchtig zoals je zietEn toen was het voor Luke tijd voor zijn middagslaapje, en kon ik echt aan de bak.
Even een blog artikel geschreven, een was gevouwen.Luke sliep erg kort dit keer dus is de strijk erbij ingeschoten.
Ik probeer op mn vrije dagen 's morgens zo productief mogelijk te zijn, en tijdens het slaapje van Luke doe ik vaak dingen waar ik met hem niet aan toe kom (bloggen) of gevaarlijk vind (strijken bijv)
Uit bed even een rijstwafel en een suikervrij sapje. Hij drinkt eigenlijk nagenoeg altijd alleen water omdat wij dat ook drinken, en heel af en toe koop ik een sapje, waar dan zo min mogelijk zooi in zit.
Deze komt bij de Action vandaan en is lekker en ook nog eens goedkoop.Na het drinken heb ik even met hem gespeeld en ben ik met het avondeten begonnen, we aten spinazie-ricotta lasagne, dat is een vegetarische lasagne.
Arend en ik zijn niet echt van het vegetarisch eten , maar deze lasagne is echt zo lekker dat je het vlees niet mist, en tja dan is het weer mooi meegenomen dat het dan ook vegetarisch is.
Sinds Luke zijn eerste hapjes begon te eten probeer ik steeds meer op onze voeding te letten.
Voorheen vond ik het onzin, een vriendin van mij at E-nummervrij, en ik zei dan als ze mij enthousiast begon te maken, dat als het echt zo slecht is, dat het dan toch niet in onze voeding zou zitten want dan zou dat niet mogen. Inmiddels weet ik dat er echt heel veel troep in je voeding mag zitten en dat ze er hele mooie namen aan geven hoe die troep heet waardoor je het niet in de gaten hebt. Dus lees ik bijna altijd de verpakking van de producten die ik koop en selecteer daarop wat er in mijn boodschappenmandje komt.
Ik let erg op het minderen van suiker, en probeer minder E-nummers te eten maar daar heb ik me nog niet helemaal over ingelezen, en omdat ze tegenwoordig de E-nummers vervangen door de naam van het ingrediƫnt heb je ook niet heel snel in de gaten dat je ze eet. Maar omdat we nu bijna geen pakjes en zakjes meer eten scheelt dat al een hoop.
Deze foto heb ik van de site gehaald waar ik het recept vandaan heb. Zelf zijn we helemaal vergeten een foto te maken.. 
Het recept vind je hier


Na het eten even een Woezel en Pip filmpje gekeken en daarna ging Luke naar bed, en omdat er niet veel op tv was hebben Arend en ik een beetje onze vaste sites bekeken :)
Ik wens jullie een fijne week!

Xx Lies

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen