maandag 14 september 2015

Plog 10 September

Zoals gewoonlijk heb ik voor jullie weer de donderdag geplogd.


We worden wakker en eten lekker een ontbijtje yoghurt met muesli. Sinds kort wil Luke ook vaker yoghurt eten dan brood dus krijgt hij yoghurt met havermout en rozijntjes, heerlijk smullen!
Maar zodra hij zijn ontbijt op heeft wil hij naar buiten.
Zoals ik al eerder schreef is het een echt buitenmens, hij vind het heerlijk om buiten te zijn en te spelen en is lang zoet in de zandbak en met water, of op zijn fietsje.


Gisteravond was Arend een rondje lopen met Luke en kwamen ze dit fietsje bij het grof vuil tegen omdat het plastic zadel kapot was. Daar hebben we thuis gelijk een paar lagen ducttape overheen geplakt en toen waren de scherpe randjes weg.
Het is nu Luke z'n favoriet, hij noemt het z'n "moto" (motor) en dat is toch wel heel stoer als je net als  papa een motor hebt ;) hij is er dus ook niet vanaf te slaan.. Deze foto heb ik door het raam gemaakt, ik was zelf even aan het bloggen en hij zat zo trots op zn motor.

Maar omdat er best een wind stond en hij eigenlijk niet zoveel wilde buiten heb ik hem uiteindelijk maar naar binnen gehaald om te kleien, dat vind hij zo leuk!
Als hij wat afleiding nodig heeft kan ik hem daar altijd blij mee maken. Ik vind later wel echt overal hoopjes klei terug maar hij heeft er zoveel plezier van dat ik dat dan maar voor lief neem.
Na het kleien is hij lekker me de duplo gaan spelen.

En heb ik even snel een wasje uitgehangen en daarna hebben we boodschapjes gedaan.

Na de boodschappen zijn we gaan middageten, ik had heel veel zin in een eitje en daar word Luke ook altijd heel blij van dus hebben we lekker een eitje op brood op.

En toen was het tijd voor Luke om naar bed te gaan, hij slaapt nog heerlijk 2 uurtjes 'smiddags en heeft dat echt nog nodig. Zoals ik al eerder schreef slaapt hij heel lang uit of ligt heel stil wakker in z'n bed, maar is hij overdag nog heel snel moe en huilt best veel omdat hij weinig kan hebben, ik denk weer een nieuwe fase, gelukkig is er wel herkenning bij andere moeders daarover.
Maar toen hij sliep heb ik geblogd voor madebyliesanddeb, en daar ben ik bezig geweest met een DIY die deze week online komt.

Al snel vliegen die 2 uurtjes om, ik probeer dan altijd alles te doen wat ik niet zo snel doe als Luke er is, dus heb ik nog even de strijk gedaan en daarna werd Luke wakker.

Uit bed lekker een tussendoortje voor hem gemaakt, hij vind het altijd lekker als ik verschillende dingen in een bakje doe, alles gaat dan meestal op, en daarna lekker spelen.

En begin ik aan dit recept.
Een pizza met bloemkoolbodem, het ziet er heerlijk uit op de plaatjes dus was erg benieuwd.
Je moest de bloemkool met de hand raspen of in de keukenmachine. Onder de keukenmachine verstond ik dus mijn blender, maar dat was geen goed idee. Het werd bloemkoolsap, dus besloot ik om het niet meer te koken omdat je sap lastig kan koken, en ging ik nog vol goede moed verder, en belegde ik de pizza met tomaat, champignons en mozzarella.
Even de oven in en klaar.
Nou het was een grote flater, ik heb niet snel dat ik iets echt niet te eten vind maar dit was echt een drama, ik ben er een uur mee bezig geweest en het was gewoon echt niet lekker.
Dus hebben we alleen de topping op en heeft arend daarna maar lekker champignons gebakken voor op een broodje en Luke snel een potje op.
Ik denk dat het gewoon mis is gegaan met de bloemkool in de blender. Maarja mocht je het recept ooit besluiten te maken, doe het dan vooral niet in de blender ;)

Na het eten even met Luke gespeeld, Luke naar bed gebracht en daarna tijd voor Expeditie Robinson.
Leuk programma altijd, volgen jullie dat ook? En daarna nog even gekletst en lekker naar bed!

Xx Lies


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen