zaterdag 5 september 2015

Welke vloer in de woonkamer?

We waren er al over uit samen dat we graag een houten vloer wilden. Ik wilde een lichte vloer en Arend wilde graag een paar tinten donkerder dus gingen we op 'vloerenjacht'.
Na 1 winkel te hebben bezocht wisten we wat we wilden.
Namelijk een multiplank vloer.
In ons geval bestaat de multiplank uit een plank beukentriplex met 4 millimeter eikenhouten toplaag.
Het voordeel hiervan is dat de vloer niet echt gaat 'werken', dus dat je geen scheuren en kieren krijgt, en ook kan de vloer niet kromtrekken, maar je hebt toch de echte eikenhouten toplaag dus wel de lusten van een eikenhouten vloer en niet de lasten.
Echt ideaal in ons geval!
Natuurlijk blijft het een natuurproduct dus vlekken enz blijf je waarschijnlijk gewoon zien, maar dat vind ik niet erg.
Je mag zien dat er geleefd word in ons huis.

Onze keuze voor een eikenhouten vloer is omdat we het mooi vinden, het is een natuurproduct en het heeft zo'n warme uitstraling. Ik vind het echt veel mooier dan laminaat of parket, wat we nu dus hebben.
En omdat mijn smaak nu steeds iets stoerder word en ik Scandinavische interieurs erg mooi vind past dit wel echt binnen het plaatje van ons nieuwe interieur.
Ik heb helaas geen foto of plaatje van onze vloer, maar in November kunnen jullie heel veel foto's verwachten omdat dan als het goed is alles klaar is, en af en toe een update tussendoor.
Hieronder mijn interieurinspiratie allemaal met houten vloer.


Ik vind deze donkere kleur erg mooi en warm staan bij de vloer, ik denk alleen dat ik het zelf te snel zat ben en we hebben niet zo'n hele grote kamer waardoor de kleur denk erg op je af komt maar hij is wel super gaaf!


Ook deze grijze kleur vind ik erg mooi staan bij een houten vloer, en de schommelstoel vind ik ook helemaal super, zeker met een lekker zacht bontje erin.

Houten salontafels op een houten vloer vind ik erg gewaagd en ik twijfel of ik het zelf durf, maar vind het bij deze foto wel erg mooi staan. Misschien ben ik wel te kritisch ;)


Deze foto vind ik ook erg leuk omdat hier zwart en witte items bij zijn gebruikt en dat vind ik erg mooi. Zeker omdat de houten vloer dan echt warmte geeft, anders word het wel een kil interieur vind ik.

Ook deze kleur in combinatie met de houten vloer vind ik erg mooi!

Hier vind ik het leuk dat de roze bloemetjes het net wat frisser maken en de pastel tinten die gebruikt zijn, ook een erg mooie combinatie!

Ja en ook hier de warme kleuren bij elkaar met de donkere kozijnen, I love it!

Welk plaatje spreekt jullie het meeste aan?

Xx LiesGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen