dinsdag 12 januari 2016

24 weken zwanger

Zoals ik heb beloofd maar nog niet helemaal is gelukt bij deze weer een update van mijn zwangerschap ;)

Het gaat eigenlijk hartstikke goed met de kleine, ik voel het flink bewegen en net als Luke is dit ook een kleine druktemaker.
Veel schoppen en trappelen en dan vooral 's avonds als ik net lekker wil gaan slapen ;)
Maar ik vind het wel fijn, zo weet ik tenminste dat alles goed gaat.

Ik voel me gelukkig ook erg goed en mag echt niet klagen, ik heb wel veel last van maagzuur maar dat hoort er nu eenmaal bij en daarover hoor je me niet.
Bij Luke werkte ik in de kinderopvang en ging ik rond deze termijn de ziektewet in.
Ik had zo'n last van mijn rug, helaas heb ik best een zwakke rug, en je probeert de kindjes natuurlijk zoveel mogelijk zelf te laten doen maar soms is het sneller en makkelijker als je het zelf doet, waardoor ik mijn rug dus overbelast heb en daar altijd last van heb gehouden tijdens mijn hele zwangerschap.
Nu ik helaas thuis zit is dit wel een voordeel, ik kan mijn rust pakken wanneer ik het nodig heb en wissel staand en zittend werk af zodat ik nog nergens last van heb.
Als ik dan een keer een dag Luke veel heb getild dan merk ik duidelijk dat ik dezelfde pijn weer voel opkomen dus doe ik heel rustig aan en dan is het de volgende dag weer over.
Natuurlijk is het vervelend dat ik geen baan meer heb, maar voor nu geniet ik er maar even van dat ik ieder geval geen pijn heb tijdens mijn zwangerschap.
Dat maakt het een stuk leuker want je kan er veel meer van genieten!
En daarnaast kan ik heerlijk van Luke genieten en samen met hem dingen doen, lekker knutselen of samen met de auto's spelen, of voorlezen. Daar genieten we van.
Ook 's morgens als hij wakker word gaan we eerst nog even knuffelen in het grote bed voordat we aan de dag beginnen. Heerlijk is dat, wel merk ik dat hij steeds meer aan mij begint te hangen en moeite heeft met afscheid nemen.
Maar dat schijnt ook weer een beetje bij de leeftijd te horen en gaat vast vanzelf weer over!

Ook heb ik deze week een mijlpaal bereikt, vanaf 24 weken is je kindje namelijk levensvatbaar dus mocht er iets dringends zijn waardoor je kindje gehaald moet worden dan is het levensvatbaar.
Natuurlijk hopen we dat niet en daar gaan we ook zeker niet vanuit, maar het is wel een fijn idee.


Echt bizar om te zien dat ons kindje alweer zo groot is, echt alles zit erop en eraan, zo wonderlijk vind ik dat!
Nu kan ik me ook steeds meer richten op het klaarmaken van de kamertjes van Luke en de voor  de baby, een leuke fase!
Maar daar lezen jullie vanzelf meer over, ik hoop daar namelijk ook leuke artikelen over te plaatsen.

Liefs Lies


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen