dinsdag 9 februari 2016

VERBOUWING.. Onze keuken voor en na..

Zoals jullie wellicht hebben gelezen hebben wij vorig jaar een kleine verbouwing aan ons huis gedaan.
Niet dat er iets aangebouwd is maar wel de hele benedenverdieping is op de schop gegaan en behoorlijk veranderd.
Vandaag zal ik de resultaten van de keuken laten zien, kijk snel mee!Toen wij ruim 4 jaar geleden ons huis kochten waren we ook net getrouwd dus hebben we niet heel veel aan het huis gedaan behalve flink verven.
En alles zag er ook netjes uit, niet gedateerd ofzo.
Maar toch hadden Arend en ik beiden zoiets van dat we het toch een keer beneden goed aan wilden pakken, boven komt ooit nog wel.
Als ik eerlijk ben was het meer mijn idee maar Arend vond het ook wel leuk om meer ons eigen ding van ons huisje te maken dus besloten we na een paar jaar sparen dat het tijd was om het eens grondig aan te pakken.

Bij onze oude keuken zat namelijk een ingebouwde voorraadkast, heel erg handig maar als we die kast er uit zouden slopen, betekende dat dat we onze keuken een stuk langer konden maken dan hij nu was.
En omdat wij allebei liefst geen bovenkastjes meer wilden zou dat ideaal zijn zodat je toch wat extra opbergruimte zou hebben.
Maar als we de kast eruit sloopten dan moest ook meteen de vloer aangepakt worden want anders bleef dat een lelijk open vlak, en als we dan toch de vloer ook aan wilden pakken konden we net zo goed alles laten stucen want daar waren we ook niet tevreden over.
En zo kwam eigenlijk van het een het ander.
Met als resultaat een nieuwe vloer, een nieuwe keuken, een nieuwe haard, en mooie gladde wanden!
Maar jullie willen natuurlijk zien hoe het uiteindelijk is geworden dus ik zal jullie niet langer in spanning laten ;)

Dit was onze oude keuken. Je kijkt er nu in vanaf de eetkamer. Links zie je nog net een stukje van een kleine verhoging, dit was een soort barretje. Wij hadden er alleen onze prullenbak onder staan zodat die uit het oog was. Deze foto heb ik 's avonds gemaakt dus hij oogt ook best donker, maar het was ook best een donker hoekje en door de bovenkastjes leek het veel kleiner.
Rechts van de foto had je de inbouwkast die we weggehaald hebben, die zie je op de foto hieronder beter.

Dit was een dag later, we hadden onze oude keuken via marktplaats verkocht en die hebben ze er netjes uitgehaald. Deze foto is vanaf hetzelfde punt gemaakt als de foto hierboven alleen een paar stappen naar achter. Je ziet rechts een heel klein stukje van de kast nog, die stond haaks op de keuken.

En dit was een week later, je ziet dat alles eruit gesloopt is, de kast, het barretje, en ook de vakken bovenaan bij het plafond. Het stond erg gezellig en gaf de keuken een leuke landelijke sfeer maar wij wilden juist veel ruimte!
En alles een beetje strakker ingericht en wat tijdlozer..


Tadaaa..
Dit is onze keuken nu!!
Ik ben er zo blij mee!! Deze foto is vanaf hetzelfde punt genomen als de foto's hierboven maar het is gewoon een stuk lichter zonder de bovenkastjes en een stuk ruimer..

En de andere hoek van de keuken. Zoals je wellicht gezien heb ben ik weg van pasteltinten. Heerlijk zomers gevoel krijg ik daar altijd bij dus heb ik die vooral ook in de keuken gebruikt.
Boven de snijplank links in de hoek willen we nog 2 planken waar we wat spulletjes op kunnen zetten zodat de lades wat leger worden en daar weer andere spulletjes in kunnen. Ook hebben we besloten om een doos op zolder te laten staan met spullen die we bijna nooit gebruiken zoals gebaksbordjes en een stapel glazen en extra wijnglazen, we hebben alles nu in de keuken staan maar dat is helemaal niet nodig.

Onze combi stoomoven.
Een wens van Arend en mij, ik wilde graag een grotere oven dan we hadden (we hadden een combimagnetron) en we wilden allebei een stoomoven.
Dus na een paar keukenzaken bezocht te hebben kwamen we erachter dat je dat gecombineerd in 1 oven had. Het is zo handig, als ik koekjes bak kan ik gelijk 2 platen vol bakken.
Met het avondeten doen we soms de aardappels en de groente in de stoomoven en na ongeveer 20 minuten haal je het er allebei helemaal gaar uit en kan je gaan genieten!
En dan dat leuke stukje muur waar mn kookboeken gelijk mooi op passen. We kwamen ongeveer 2 weken voordat de keuken geplaatst werd erachter dat de muur na de ingebouwde kast, een stuk korter was, dus moest de aannemer heel snel een voorzetmuurtje metselen zodat de keuken wel gelijk kwam te staan.

We hadden van de vloer nog wat resthout over en daar heeft de man die onze vloer heeft gelegd een vensterbankje van gemaakt, daar zijn we ook erg blij mee, zo heb je mooi dezelfde kleur die terug komt.

Tja en dan mijn trots :)
Dit vind ik echt de kroon op onze keuken!!
Zo ontzettend gaaf en de kleur vind ik al helemaal geweldig!
Dit was een vereiste waar rekening mee moest worden gehouden in onze nieuwe keuken, deze koelkast moest en zou komen en de keuken zou daaromheen gebouwd worden :p
Iedere keer als ik de koelkast weer zie word ik zo blij en geniet ik er weer van, hij is zoveel mooier dan een gewone standaard inbouwkoelkast.

Het blad van onze keuken is van Ceramiek en qua apparatuur hebben we alles van Siemens.
We hebben onze keuken in Duitsland gekocht (net over de grens) en hun werken veel samen met Siemens. Zelf vind ik het ook wel fijn om een bekend merk te hebben voor de grotere apparaten.
Arend's wens was een inductiekookplaat. Zelf vond k dat wel praktisch maar niet zo mooi als een heel groot fornuis met een paar kookpitten.
Maar nu we hem uiteindelijk hebben, heb ik er totaal geen spijt van.
Het is zo handig met schoonmaken en het eten is heel snel warm waardoor je niet zo lang hoeft te wachten zoals bij gas.

Zo nu hebben jullie kunnen zien hoe onze keuken is geworden, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden..;)

Liefs Lies


3 opmerkingen:

 1. leuk :) ziet er nog steeds goed uit! nu boven ook nog een smeg looking wasmachine?? :D

  x debs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het word steeds iets mooier ;) nee helaas geen plek voor :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi! Mooie strakke keuken hoor, lekker vrij om in te bewegen. Je krijgt echt het gevoel dat er voldoende ruimte is om alles te kunnen voorbereiden wat je wilt.

  Ook wel leuk dat de oven wat hoger staat zodat je altijd kunt kijken hoe het eraan toegaat zonder elke keer te bukken, slim!

  BeantwoordenVerwijderen